skip to Main Content

A mai világban, amikor a modern magyar zenekarok sajnos elsősorban abban versenyeznek, hogy az alacsony szintű zenei hátteret ki tudja megtölteni minél semmitmondóbb és primitívebb szövegekkel, reménykeltő, hogy létezik azért olyan könnyűzenei produkció is, ami élesen szembe megy ezzel a tendenciával. Nem véletlen, – vagy talán az előbbiek fényében nagyon is kézenfekvő – hogy az egyik legígéretesebb formáció nem is választhatott más elnevezést, csak ami már eleve utal erre a külön útra: ők a Másik Oldal.

Első hivatalos videoklipjüket Tokajban forgatták a stúdiómunkálatai Budapesten történtek. (rendező: Kelemen László, vágó: Józsa Ferenc, stúdiómunka: Szabó Miklós.)
Ez a klip, egy olyan produktum, amiben a zenéé, az éneké a főszerep, nincs benne – szerencsére – speciális fényeffektek tömkelege, így semmi nem vonja el figyelmünket az élvezetes dallamokról, a különleges hangzásvilágról, és hangszerelésről. Vagyis ha van valami, ami megoszthatja a figyelmünket, az talán egyedül az, hogy Anita nemcsak egyéni hangú énekesnő, hanem feltűnően csinos, fiatal teremtés is, de hát az isteni adottságokat nem szabad – s talán nem is lehet – véka alá rejteni.
A klippen látható dal címe Kell néha, zenéje és szövege Papp-Für János szerzeménye.

Érdemes megnézni, mert ha évek múlva már nagyok lesznek, akkor mi majd boldogan azt mondhatjuk: Én már az első klipnél tudtam, hogy ez a zenekar nem akármi, ez a hangzásvilág hódítani fog!  Most pedig még csak annyit kívánhatunk: Adja Isten, hogy így legyen, mindannyiunk örömére!

A végére pedig a száraz, de szükséges tények, hogy tudjuk kik ejtettek ámulatba minket.  A zenekar tagjai: Ványai Anita ének, Papp-Für János gitár, Papp-Szalai Sándor basszusgitár, Böszörményi Kovács Zsolt perka, Szabó Antal trombita. 2014-ben alakultak, mostani felállásban 2018-tól játszanak.

Tölgyesi Tibor

Forrás: programguru.hu